Nyitó oldal
nyitó oldal » Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató

A Sersia Farm Kft. adatvédelmi és adatkezelési szabályzata

1. változat

Érvénybe lépés napja: 2018. május 25.

Legutóbbi módosítás dátuma: n.a.


Cégünk számára kiemelten fontos az ügyfelek adatainak megfelelő kezelése és védelme. A jelen szabályzatban arról tájékoztatjuk Önt, hogy milyen személyes adatokat, milyen okból, milyen céllal gyűjtünk, milyen módon és meddig kezeljük, azokhoz ki és hogyan férhet hozzá. Tájékoztatást adunk arról is, hogy Önnek milyen jogai és lehetőségei vannak az adatkezelési folyamatba történő betekintésre és az abba történő beavatkozásra.

Ki gyűjti és kezeli az Ön adatait a Sersia Farm Kft.-nél?

Az Ön személyes adatait a Sersia Farm Kft. (2009 Pilisszentlászló, Béla király u. 2., adószám:) kezeli, mint adatkezelő. Az Ön személyes adatait az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (EU 2016/679, a továbbiakban: GDPR) és az azt implementáló vagy kiegészítő egyéb, alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok szerint kezeljük.


Milyen esetekben gyűjtjük és kezeljük az Ön adatait?

  • ha Ön cégünk szolgáltatásait igénybe veszi, azaz tőlünk terméket vagy szolgáltatást vásárol,
  • ha feliratkozik elektronikus direkt marketing kommunikációs csatornánkra (azaz hírlevelünkre),
  • ha részt vesz az általunk szervezett nyereményjátékokban, akciókban, kutatásokban,
  • ha részt vesz az általunk szervezett szakmai rendezvények valamelyikén, és ott regisztrál


Az általunk gyűjtött személyes adatok

Amikor szolgáltatásainkat igénybe veszi:

  • cégnév, számlázási és szállítási cím, kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe, és a jogszabályok által előírt egyéb céges adatok

Amikor feliratkozik elektronikus hírlevelünkre:

  • cégnév, kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe, érdeklődési kör (fakultatív)

Amikor megkapja hírlevelünket:

  • az általunk küldött és Ön által megnyitott hírlevelek olvasottsági részletei, ideértve a hírlevél azon linkjeit, amelyekre Ön rákattint, illetve a megnyitás és az átkattintás időpontja

Amikor részt vesz az általunk szervezett nyereményjátékokban, akciókban, kutatásokban:

  • cégnév, kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe

Amikor részt vesz az általunk szervezett szakmai rendezvények valamelyikén:

  • cégnév, kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe

A személyes adatok egyéb forrásai

  • Más forrásokból származó személyes adatokat is használhatunk, ilyenek például az céginformációszolgáltató speciális társaságok. Az ilyen egyéb személyes adatok segítenek nekünk például a marketing kommunikációnk javításában.

Miért gyűjtjük ilyen módon a személyes adatokat?

Szolgáltatás igénybe vétele esetén

  • Az Ön által megvásárolni kívánt termékek és szolgáltatások nyújtásához és az Ön által igényelt megrendelések és visszatérítések kezeléséhez szükségünk van az Ön személyes adatainak kezelésére. Ezek nélkül az információk nélkül nem tudjuk Önnek a termékeket és a szolgáltatásokat nyújtani.

Elektronikus marketing tevékenység során

  • Szeretnénk olyan információkat küldeni Önnek, amelyek valóban érdeklik Önt. Ennek eléréséhez szükségünk van az általunk ajánlott termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos marketing kommunikációkra adott válaszai mérésére. Ön a regisztráció során is és azt követően is, bármikor megváltoztathatja preferenciáit.
  • Az Önnek e-mailben küldött legtöbb marketing kommunikációnk esetében az Ön előzetes hozzájárulására hivatkozunk, de bizonyos esetekben jogos érdek alapján használjuk az Ön személyes adatait – például amikor jogszabálymódosítással kapcsolatban tájékoztatjuk Önt.

Nyereményjátékok során

  • Az Ön személyes adatainak kezelése szükséges az Ön által választott promóciók és nyereményjátékok működtetéséhez, ha Ön azokban részt szeretne venni.Viták, panaszok vagy kérések esetében• Az Önt vagy bennünket érintő panaszok, jogi követelések vagy viták megoldásához cégünk jogos érdekére vagy meghatározott jogi előírásra hivatkozunk, amikor az Ön személyes adatait a jogi kötelezettségeink teljesítése céljából kezeljük.

Személyes adatok megosztása szolgáltatásnyújtókkal

Együtt dolgozunk olyan, megfelelő körültekintéssel kiválasztott szolgáltatókkal, akik a nevünkben végeznek el bizonyos feladatokat. Ezek a cégek például az alábbi szolgáltatásokat nyújtják nekünk:

  • technológiai szolgáltatások (pl. weboldalunk működtetése)
  • jogi vagy egyéb professzionális szolgáltatások (pl. számlázószoftver. könyvviteli szolgáltatás)

Csak azokat a személyes adatokat osztjuk meg e szolgáltatókkal, amelyek lehetővé teszik számukra szolgáltatásaik nyújtását. Amikor ezekkel a cégekkel osztunk meg személyes adatokat, utasítjuk őket az adatok biztonságos kezelésére, és arra, hogy hogy nem használhatják az Ön személyes adatait saját marketinges céljaikra, kivéve, ha Ön ahhoz külön hozzájárult.

Személyes adatok megosztása más szervezetekkel

Az alábbi esetekben oszthatunk meg személyes adatokat más szervezetekkel:

  • ha jogszabály vagy közhatalmi szerv kötelez bennünket arra vagy az igazságszolgáltatás megfelelő működéséhez szükséges,
  • ha abból a célból kell, hogy a jogainkat megalapozzuk, gyakoroljuk vagy megvédjük (ez magába foglalja a csalásmegelőzés céljából másoknak átadott személyes adatokat),
  • amikor átszervezzük, eladjuk vagy átadjuk az üzletünket (vagy annak egy részét).

A személyes adatok védelme

Számítógépes biztonsági eszközöket használunk, mint például tűzfalak és az adatok titkosítása, valamint fizikai belépési védelmi eszközöket is használunk az épületeinkben és a nyilvántartásainkban az adatok biztonságának biztosítására. Csak azoknak a munkavállalóknak adunk hozzáférést, akiknek a munkavégzéséhez ez szükséges.Fizikai, elektronikus és folyamatbeli biztonsági eszközöket használunk a személyes adatok gyűjtéséhez, tárolásához és megosztásához. Alkalmanként kérhetjük a személyazonosság igazolását is, mielőtt megosztjuk Önnel a személyes adatait.

Mindamellett, hogy a megfelelő technikai és szervezési eszközöket használjuk az Ön személyes adatai biztonságának megőrzéséhez, kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudjuk garantálni az Ön által interneten keresztül továbbított személyes adatok biztonságát.

A személyes adatok tárolásának időtartama

A személyes adatait nem tároljuk a szükségesnél hosszabb ideig. Az, hogy ez az időtartam mit jelent, több tényezőtől függ, így például:

  • az adatgyűjtés okától,
  • az adatfelvétel időpontjától (pl. jogi kötelezettségből adódó adatkezelés esetében a kötelező nyilvántartási idő)
  • az adatkezelést előíró jogszabályok előírásaitól,
  • az adatkezelés szükségességétől – pl. abból a célból, hogy megvédjék akár Önt, akár bennünket.

Marketing és piackutatás

Termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos ajánlatokat és híreket küldünk Önnek különböző módokon (postán és/vagy emailben), de csak akkor, ha Ön ehhez előzetesen hozzájárult. Ön bármikor megváltoztathatja a marketinges preferenciáit, emailben (kommunikacio@sersiafarm.hu ), telefonon vagy az Önnek általunk küldött hírlevélben található ’leiratkozás’ linkre kattintással. Ebben az esetben nem fogunk több marketing emailt küldeni Önnek, de kérjük, vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy a z Ön visszajelzését követően is rövid ideig még kaphat ilyen jellegű kommunikációt.Az Ön véleménye fontos számunkra ahhoz, hogy szolgáltatásainkat folyamatosan javítsuk, ezért piackutatási célokból is megkereshetjük Önt. Önnek mindig lesz választásai lehetősége, hogy szeretne–e részt venni a piackutatásainkban.

Cookie-k és hasonló technológiák

Mik azok a cookie-k és hogyan használjuk őket?

  • A cookie-k kisméretű szöveges fájlok, amelyek egyedi azonosítót tartalmaznak, amelyek a számítógépén vagy a mobil eszközében tárolódnak, így az Ön által használt eszköz felismerhető lesz, amikor egy bizonyos weboldalt meglátogat, vagy valamely applikációt használ. A cookie-kat csak az adott oldal látogatásának időtartamára lehet használni, vagy annak mérésére, hogy Ön időről időre hogyan használja a szolgáltatást és a tartalmat. A Cookie-k segítenek a honlapunkon használt fontos jellemzők és funkciók megjelenítésében és az Ön látogatói élményének javításában.

Ha Ön hozzájárul a cookie-k használatához, ez az alábbiakat jelentheti:

  • A cookie-k segítenek abban, hogy honlapunk működésén javítsunk, hogy az Ön felhasználói élményét személyesebbé és gördülékenyebbé tegyük. Például Ön jelzi nekünk, ha hibaüzenetet kap böngészés közben. Ezek a cookie-k leginkább összesített és anonim adatokat gyűjtenek.
  • Ahhoz, hogy az Ön számára olyan online hirdetéseket jelenítsünk meg, amelyek Önnek érdekesek, kombinálhatjuk azokat az adatokat, amelyeket a számítógépe vagy más eszközök böngészőjében a cookie-kon keresztül gyűjtünk.
  • A cookie-k megmutatják, ha Ön megnézett valamely hirdetést, és azt is, hogy azt mennyi ideig nézte. Ez az információ segít nekünk az online hirdetési kampányaink hatékonyságának mérésében és annak kontrolálásában, hogy egy hirdetés hányszor jelenik meg Önnél.
  • Ahhoz is használunk cookie-kat, hogy a marketinges kommunikációnk hatékonyságát mérjük, például megmutatják, ha Ön megnyitott egy általunk küldött marketinges e-mailt.

Hogyan tudja kezelni a cookie-kat saját eszközein?o

  • böngésző beállításaiban Ön elfogadhatja vagy elutasíthatja az új cookie-kat és törölheti a meglévő cookie-kat.  Azt is beállíthatja a böngészőben, hogy az értesítse Önt minden alkalommal, amikor új cookie-kat helyeznek el a számítógépben vagy más eszközön. A cookie-k kezelésével kapcsolatban további információkat találhat a böngésző „help’ funkciójában.

Hozzáférési jog

Önnek joga van elkérni tőlünk az Önről tárolt személyes adatokat. Ha szeretne Önről tárolt személyes adatokról kivonatot kapni, kérjük, írjon nekünk a kommunikacio@sersiafarm.hu email címre.

Egyéb adatvédelmi jogok

A személyes adataival kapcsolatban Önnek joga van továbbá:

  • a nem megfelelő információk kijavítására: ha Ön úgy gondolja, hogy az általunk nyilvántartott adatok nem megfelelőek vagy hiányosak, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, hogy kijavíthassuk azokat.
  • tiltakozni a használat ellen:
    • általános tiltakozás – ha az Ön jogai jelentősebbek a mi arra irányuló érdekeinknél, hogy az Ön személyes adatait használjuk, akkor az Ön kérése alapján vagy megtiltjuk azok általunk történő használatát, vagy töröljük azokat.o
    • direkt marketing elleni tiltakozás – Ha Ön ilyen tiltakozással él, nem fogjuk használni a személyes adatait direkt marketinges célokra.
  • megtiltani a használatot: Ön számos esetben megtilthatja a személyes adatainak használatát, így többek között (de nem kizárólagosan), ha:
    • Ön sikeresen nyújt be általános tiltakozást (lásd fent).
    • Ön vitatja az általunk nyilvántartott személyes adatok pontosságát.
    • nem jogszerűen használtuk az Ön személyes adatait, de Ön nem szeretné, ha törölnénk azokat.
  • az adatai törlésére: Ön számos esetben kérheti tőlünk a személyes adatainak törlését, így többek között (de nem kizárólagosan), ha:
      • nincs szükségünk a továbbiakban az Ön személyes adatainak a nyilvántartására,
      • Ön sikeresen nyújtott be általános tiltakozást (lásd a 2. pontot fent),o
      • visszavonta a személyes adatainak használatára vonatkozó hozzájárulását (és nincs más jogalapunk azok használatára),
      • nem jogszerűen kezeltük az Ön személyes adatait.
  • az adatai továbbítására vagy azok másolatban történő hordozhatóságára. Az adathordozhatóság egy új jog, amely az EU-ban mindenkit feljogosít arra, hogy a személyes adatait szervezetek között továbbíthassa. Ez a jogosultság ingyenes, amely lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy szolgáltatót válthassanak. Azt jelenti, hogy az érintett meg kell, hogy kapja az adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban.

Panasz benyújtása az adatvédelmi hatósághoz

Ha Önnek panasza van, szeretnénk segíteni annak elrendezésében, de Önnek jogában áll a személyes adatai általunk történő használatával kapcsolatban panaszt benyújtani az adatvédelmi hatósághoz.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C

tel.: +36 1 3911 400

e-mail: peterfalvi.attila@naih.hu

Weboldal: http://www.naih.hu/


Több információ az Ön adatvédelmi jogairól

Az Adatvédelmi Hatóság weboldala további információkat tartalmaz a fent hivatkozott adatvédemi jogokról. Ha pedig hozzánk lenne bármilyen kérdése azzal kapcsolatban, hogy hogyan gyűjtjük, tároljuk vagy használjuk a személyes adatokat, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba:

Sersia Farm Kft.

2009 Pilisszentlászló, Béla király u. 2.

tel.: +36 26 338 129

kommunikacio@sersiafarm.hu